ביוץ לפני טבילה

השאלה:

שלום רב, כבר מספר חודשים (כשנה) שאנחנו מנסים להיכנס להריון שלישי. מבדיקה ביתית שנעשת לאיתור הביוץ נמצא כי הביוץ מתרחש יום לפני הטבילה. יש לציין כי יום לפני הפסק הטהרה אחר הצהריים כמעט ולא היה דימום, ממש כתמים מעטים. המחזור היינו כל 28 יום והפסק הטהרה מהיום השישי. האם ניתן להקדים ביום את הפסק הטהרה? תודה

התשובה

מכון פוע"ה | כ"ה אייר תשע"ז 9:26

בוקר טוב

ראשית, כדאי לוודא שאכן הביוץ מתרחש לפני הטבילה, דהיינו תשובה חיובית בערכת ביוץ שמגיעה יום לפני הטבילה מלמדת שהביוץ חל בליל הטבילה עצמו ולא לפני הטבילה (אלא אם כן הייתה תשובה חיובית לראשונה כבר יומיים לפני הטבילה), ואם כן, לא זו הבעיה.

אם אכן הביוץ חל לפני הטבילה (וגם אם לא), כדאי בהחלט לנסות ולעשות הפסק טהרה כבר יום קודם לכן (דהיינו ביום החמישי לווסת), ובמקרה ויש שאלה על הבדיקה, להראות אותה למורה הוראה, כיוון שלא כל מראה על בד בדיקה הוא אכן מראה אסור.

אפשר להיעזר לצורך כך גם בתוספי תזונה טבעיים (כאלו שיש להם אישור משרד הבריאות), העוזרים בקיצור הווסת. תוסף כזה שאנו ממליצים עליו נקרא מ.נ. פורמולה, וניתן להשיגו בטלפון 02-5373497.

במקרה הצורך, אפשר להיעזר גם בשירותי הייעוץ הטלפוניים של מכון פוע"ה 02-6515050 בימים א-ה בין 9:30-17:00 וביום ו בין 10:00-12:00, לבקש את אחד הרבנים המשיבים.

כל טוב

אריה כץ

רב משיב במכון פוע"ה