ביוץ מוקדם

השאלה:

שלום לכבוד הרב, יש לי בעיה של ווסת ארוכה (בן 5-7 ימים, כאשר הדימום נמשך 3 ימים וביתר הימים מדובר בכתמים עד להיעלמות מוחלטת ביום ה-7) הדבר יוצר לעתים ביוץ מוקדם לטבילה. אני בודקת ביוץ ע"פ בדיקות דם ואולטרסאונד כך שאין ספק לגבי אמינות הביוץ. בחודש שעבר זמן הביוץ היה יום לאחר הטבילה אך החודש הביוץ מתקיים ב-24 שעות הקרובות (22-23/8/16) כאשר הטבילה צפויה להיות ב25/8/16) שוב אציין כי אם הבדיקה היא לפי הדימום ולא לפי הכתמים היום ( היינו 22/8) חלפו בדיוק 7 ימים מסיום הדימום. אשמח לעצתך בעניין

התשובה

מכון פוע"ה | כ' אב תשע"ו 10:52

לשואלת שלום וברכה

ביוץ המתרחש לפני המקוה היא תופעה שקיימת, אם כי בתדירות פחותה ממה שמשערים.

אם אכן הבעיה קיימת, יש לה מגוון פתרונות בכלים שונים. כיוון שלצורך הכוונה מדויקת חשוב להבין את המציאות היטב, היית ממליץ להתקשר למכון פוע"ה 02-6515050, על מנת לשוחח עם אחד הרבנים המשיבים ולקבל מענה מתאים.

כל טוב

אריה כץ

רב משיב במכון פוע"ה