בעיה רפואית

השאלה: לכבוד הרב שלום!
אני סובל מבעיה רפואית שהגוף שלי אלרגי לעור.
עד לפני כמה חודשים הייתי משתמש בתפילין בעלי רצועות עור לא אמיתייות או סוג אחר כנראה.
לאחר שקניתי תפילין חדש, בעל רצועות עור מקורייות ומהודרות, אני סובל מגירודים ומפריחה קשה על העור.
(מקרה דומה היה לי עקב שעון בעל רצועת עור, בגלל זה אני סובר שיש לי אלרגיה כללית לעור)
עכשיו להמשיך להניח את התפילין אני ממשיך, כי זה יותר חשוב לי..
השאלה שלי אם יש פיתרון מבחינת הדת למקרים אלו, האם יש רצועות מיוחדות שאני יוכל להשתמש בהם?
תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 7:19:23 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש לעשות בחינה מדוקדקת של האלרגיה, האם זה לעור מסויים בלבד, או לכל סוגי העורות. (יש מקומות שמגלים זאת), הרצועות יכולות להיות בכל בהמה טהורה. כמו כן אפשר לעשות רצועות מקלף, על כן כדאי לברר את מציאות האלרגיה.