ברית מילה וצהבת ילודים

השאלה: שלום,
ביום חמישי שעבר נולד לנו בן בכור.
לצערנו, הוא עדיין מאושפז בבית החולים בגלל צהבת ילודים. ברור כי במידה ולא ישוחרר מבית החולים הברית תדחה, אך יש לנו 2 שאלות בנושא:
1. כיצד ניתן לדעת שהתינוק בריא מספיק לצורך מילה (ביה"ח משחרר אותו בשלב מוקדם יחסית ודורש להגיע לביקורות אח"כ)?
2. במידה והתינוק מבריא ביום לפני הברית המתוכננת, האם חובה למול אותו למחרת (בהתחשב בצורך להשיג מוהל מהיום למחר, ושאר ההכנות הדרושות לברית), או שאפשר להמתין מספר ימים?

מחובתנו לציין שהפנינו שאלה זו לרב אחר דרך האתר אך בשל תקלה טכנית או עיכוב כלשהו לא קיבלנו תשובה ומכורח הנסיבות יש לנו צורך בתשובה מהירה ככל האפשר.

תודה מראש,
קרן ורונן הבר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 7:45:18 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב להולדת הבן, יהי רצון שתשרה השמחה במעונכם, ותזכו לגדלו בשמחה.

כדאי ליצור כבר כעת קשר עם המוהל שאתם מעוניינים, מכיוון שהצהבת הפזיולוגית אין לה חוקים קבועים, והיא פעמים יורדת במהירות ופעמים מתמהמהת. קביעת הברית היא בד"כ בסמכות המוהל שמכיר את התינוק ורואה אם הצהבת היא במגמה של עליה או ירידה, מה משקלו של התינוק ובריאותו הכללית. על כן לאחר ידיעת כל הנתונים ולפעמים מסתכלים על עיניו של התינוק, ולאחר מכן מחליטים האם אפשר לעשות ברית.
יתכן מצב שביום השמיני נוצר מצב שאפשר למול ואז מלים מיד אפילו במניין מצומצם ואפילו בלא מנין, מכיוון שהיום השמיני הוא היום שנאמר עליו "וביום השמיני ימול". בכל אופן בד"כ למוהל מומחה יש את הנסיון והידע לפחות 24 שעות קודם, כך שיוכל להכין אתכם.