גינקומסטיה - הקטנת חזה לגבר

השאלה: שלום רב יקר!

אני בן 18 ויש לי בעיה של גינקומסטי שזה אומר חזה דמוי נשי לגבר התופעה מעיקה עלי, ואני מתבייש בה.
האם מותר לעשות ניתוח פלסטי על מנת שיטפלו בה?
ויתקנו את הפגם?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 12:46:24 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לפי הידוע לי תופעה זו נעלמת ברוב המקרים לאחר מספר שנים, כך שלא כדאי לאדם לחבול בעצמו בשביל דבר שהוא בר חלוף. אולם אם הדבר הוא מסוג שלא עובר ומפריע לך מבחינה חזותית, אפשר לעשות ניתוח פלסטי מבחינה הלכתית, שהרי זה לתועלת, אבל אין לחבול סתם כאשר הדבר איננו הכרחי. כך שהשאלה צריכה עדיין ליבון האם אמנם חייבים ניתוח, ואם כן אפשר לעשות, אולם אין לעשות ניתוח כזה ללא התייעצות רפואית מתאמת.