גלולות יסמין

השאלה:

שלום רב.
אני נשואה כחצי שנה, משתמשת בגלולות יסמין.

1) אין טווח זמנים מדוייק שבו מגיע דימום. כיצד עלי לנהוג לגבי עונת הפרישה? בשלושת הפעמים האחרונות התחיל דימום בזמנים שונים, שהכי קצר בהם הוא יומיים וחצי. האם אפשר לפרוש הפעם רק אחרי יומיים וחצי, בהסתמך על כך? (לפני יותר מ-3 חודשים היה דימום כבר אחרי יומיים, אך זה היה מזמן).

2) בקרוב אעבור להתשמש במדבקות "אוורה". איך עלי לפרוש אחרי המעבר?
במידה והטבילה יוצאת בשבת - מותר להדביק מדבקה אחרי הטבילה (=בשבת)?

תודה רבה וחג שמח!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 5:34:49 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אני מבין שלאחר 21 יום ראיתי פעם לאחר יומיים וחצי ופעם לאחר יומיים (בזמן מוקדם יותר). שלש פעמים אחרונות זה היה ביום השלישי, נראה א"כ שאת צריכה לחוש מהיום השלישי, דהיינו החשש הוא מיום השלישי. אין מושג של חצי יום אלא עונה שהיא 12 שעות לפחות יש מחמירים 24 שעות. בכל אופן כל העונה אתם אסורים.
ב. לפי הנחיות היצרן לפחות. ומכיוון שכתוב שהווסת יופיע לאחר יומים, נראה שעד יומיים אתם מותרים ולאחר מכן עונת הוסת, ולאחר 4 מחזורים תקבעי לך וסת אחרת מינימנלית.
אפשר להוריד את המדבקה הישנה ולהדביק לאחר הטבילה גם בשבת.