גלולות למניעת הריון

השאלה: שלום רב,
אני כשבעה שבועות אחרי לידה וטרם הייתי במקוה. עוד לא התחלתי לקחת גלולות כיון שלא ידעתי שכדאי לקחת אותם שבועיים אחרי לידה. אני מודעת לדימומים שהכדורים האלה גורמים(סרזט ומקרולוט) השאלה שלי היא האם להתחיל עכשיו לקחת את הכדורים ואז יצא לי לטבול עוד חודש וזה יהיה כבר שלושה חודשים אחרי הלידה. יש לציין שאני מניקה הנקה מלאה אבל חוששת לקחת נרות גלוואן כי אני לא סומכת עליהם וגם היו לי מעט כתמים השבוע שלא נראים כמו מחזור אבל בכל זאת אני פחות סומכת על השימוש בנרות. אני ובעלי ממש אובדי עצות ולא יודעים מה לעשות. אשמח לקבל עצה. תודה..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 5:05:05 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב ללידה.

השאלה היא האם צריך ומותר למנוע וכיצד, שאלות אלו צריכות גישה ישירה של השואלים עם רב מקובל עליהם, ועל כן בדרך האינטרנט הדבר לא אפשרי, יש לגשת לרב הבקיא בשאלות אלו כדי שהוא יורה האם צריך ומותר למנוע ומאידך כיצד לעשות זאת.
כמו כן אפשר לפנות למכון פוע"ה (ירושלים) שהם בעלי ידע הלכתי ורפואי רב שאלות מסוג זה.