דימום בהריון

השאלה: שלום, אני נמצאת בשבוע 12 להריון ביום שישי האחרון היה לי דימום שנובע מפצע בצוואר הרחם הדימום היה כמו דימום של ווסת  אך  נמשך רק יום אחד . שאלתי היא, האם עלי לספור שבעה ימים נקיים ולטבול במקווה? או שהיות ואני בהריון הטבילה לא נחוצה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 7:37:16 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם ברור לך שיש לך שם פצע המדמם, אפשר לסמוך על כך ולא צריך לטבול כיוון שברור שהדמום הוא מהפצע. אבל אם הדבר לא ברור שהדמום מהפצע או שלא ברור כלל שיש שם פצע (צריך בדיקת רופא, אחות וכו´) אז טובלים בחמש ושבע כרגיל, למרות ההריון.