דיני טומאת נידה בלידה

השאלה: 1. מאיזה שלב בדיוק בלידה האישה נאסרת על בעלה, והאם זה כמו נידה לכל דבר או שיש הקלות? 2. מהם עיקרי הדינים שנוגעים ללידה בשבת? תודה רבה

התשובה

מכון פוע"ה | ט' טבת תש"פ 11:37

שלום וברכה.

1. יש כמה דעות בנושא זה. הדעה המקובלת שאישה נאסרת או משלב שבו מתחיל לצאת דם או משלב שבו מתברר בבדיקת רופא או מיילדת שיש כבר פתיחה של 4 ס"מ ומעלה, המוקדם ביניהם. החל משלב זה נאסרים בכל איסורי הנידה (כמובן אין להיות חסיד שוטה ואם האישה זקוקה לעזרה כגון שקשה לה ללכת ואין מישהו אחר שיעזור לה, על הבעל לעזור לה).

2. להלן עיקרי הדברים: להשאיר אור דלוק מלפני שבת, להכין תיק ללידה לפני שבת, כשמרגישים צורך לנסוע לבית החולים אין לחכות אלא לנסוע, עדיף להזמין אמבולנס, אם נוסעים ברכב פרטי יש לכבות את המנוע על ידי גוי או בשינוי, ואין לנסוע מעבר לאן שצריך (כמובן מבלי לחסום את התנועה).

בהצלחה רבה

אריה כץ

רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה