האם מותר לכהן במדא שנמצא בתפקיד לשכוב גופה??

השאלה: יש לי שאלה אני מתנדב במד"א ואני גם כהן
השאלה שלי היא כזאת
האם אחרי ביצוע החייאה לא מוצלחת כאשר המשטרה מבקשת מאיתנו לפנות את הגופה
האם מותר לי להיות על האמבולנס למרות שאני כהן??(זה עדין נחשב כפיקוח נפש ?? כי אני עדיין בתפקיד)
כי אם מד"א ישלחו לי אמבולנס אחר לאסוף אותי ובאותו זמן נגיד אז תתקבל קריאה והאמבולנס שצריך להגיע לקריאה יהיה תפוס בגלל שהוא אוסף אותי?
אז האם מותר לי לעלות באמבולנס עם הגופה כדי לא להגיע למצב הזה???

תודה לעונים

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 12:56:27 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה לי שכיוון והאמבולנסים נוסעים הרבה (גם לצרכים פרטיים, ודי למבין), על כן אין להטמאות לטומאת מת במציאות זאת, אפשר לקחת מונית או להזמין אמבולנס אחר שיביא אותך לתחנה.