הלכות נידה

השאלה: לצוות הרבנים שלום רב.
אני זקוקה למענה מרב שמתמצא מאוד בנושא הנידה וההלכות סביבה וגם בנושא רפואה.
אני בהיריון, ולפני שלושה שבועות התחיל לי דימום שנבע מהיפרדות שליה.
ברוך ה´ לאחר הרבה בדיקות אצל מספר רופאים נתבשרנו שהעובר בריא והשליה מחוברת בשלמותה.
לפי דברי הרופאים הדימום פסק, וזה לאחר שביקרנו אצל שלושה רופאים שחוות הדעת שלהם הייתה משותפת.
לי עדיין יש הפרשות בצבע חום כהה, ואינני יודעת מה לעשות.
האם מותר לי לספור? האם אני צריכה לחכות שייגמרו ההפרשות ולהתחיל לספור?.. אשמח ואודה לכם אם תוכלו לעזור לי בסוגיה מסובכת זו.
תודה רבה ובשורות טובות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 5:32:51 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שמחתי לשמוע שב"ה הכל על הצד היותר טוב, ואי"ה הלידה תעבור בשלום ובשמחה.

בהפרשות חומות במצבך (אם את לאחר שלשה חודשים של הריון) אפשר להקל מאד במראה זה, אבל את צריכה לשאול רב באזורך שהוא יראה את המראה שאין בו אדמומית כלל, ואז במקרים כאלו מקילים במראות אלו ואפילו אפשר לעשות במקרים כאלו הפסק טהרה במראה חום. אבל הדבר תלוי בעיני המורה.

שתזכו להרבה נחת