הצעת מתוקים לחמה חולת סכרת

השאלה: שלום!
חמותי חולת סכרת ואסור לה לאכול מתוקים. למרות זאת, היא אינה מקפידה על כך והיא אוכלת מתוקים ואינה מסרבת כשמציעים לה. היא אינה מודעת לחומרת מעשיה ומזלזלת במצבה וסומכת על התרופות שיאזנו אותה. כבר פעמיים היא נפלה בשל סחרחורת ושברה את ידה ואת הכתף שלה. כאשר היא מתארחת בביתי עם אורחים נוספים ויש כיבוד מתוק על השולחן היא לוקחת וטועמת. לעיתים אני מגישה עוגה לאורחים באופן אישי או מציעה גלידה ואני יודעת שאם אציע לה היא תיקח ותאכל ואני חוששת שאני שותפה לנזק בבריאותה. מצד אחד, לא נעים לי להציע לכולם ולא לה. מצד שני, אני יודעת שאסור לה לאכול מתוק ודבר זה עלול לפגוע בבריאותה. גם כשמדברים איתה על הנושא, היא אינה לוקחת זאת ברצינות ועושה כרצונה.
מה צריך לעשות במצב כזה?
תודה מראש,
מיטל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 7:22:24 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

להשתדל שלא להציע מתוק לאף אחד, בכך הבעיה תפתר, אולי זה לא מקובל לא להציע מתוק, אבל ברור שאפשר אחרת, ובמקרים מסובכים כדאי להתאמץ מעט ולהגיש רק דברים שאין בהם סוכר.
בכל אופן אם זה מזיק אין להגיש לה מאכלי סוכר, אם היא לוקחת יש לדבר עמה אולם אם היא רוצה בכל אופן היא יכולה לקחת ואין צורך למנוע זאת ממנה.

כתיבה וחתימה טובה