התקן מירנה

השאלה: אני בת 50 לפני כ4 חודשים עשיתי התקן מירנה בהמלצת הרופא בגלל דימומים חזקים. מאז הדימומים נחלשו אך לא נפסקו. אני לא מתנקה ויש לי תופעות לוואי כאבי גב מותניים מיגרנות. אחרי חודשיים של התקנה הייתה לי דלקת באגן והרופא נתן לי אנטיביוטיקה במינון גבוהה. הגעתי לרופא אתמול כדי להוציא את המירנה אך הוא אמר לתת לזה זמן של 6 חודשים להסתגלות. אני כל הזמן בנידה, אני צריכה עצה מה עלי לעשות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 7:35:16 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הדרך היחידה שאני רואה כעת זה לבדוק האם יש לך פצעים באותו המקום, בגלל ההתקן פעמים נוצרות שריטות ופצעים והם המדממים ולא דם מהמקור.
לצורך זה יש לגשת לבודקות טהרה (במקום מגורייך או בערים הגדולות) שהן תבדוקנה האם יש שם פצעים, במקרים שיש פצע והאחות או רופאה אומרת שהיא רואה את המקום כפצוע, אפשר להקל ולתלות בפצעים, אולם קודם צריך בדיקה ואח"כ להתייעץ עם רב כיצד להתנהג במידע הזה.

צום החמישי לששון ולשמחה