זירוז לידה

השאלה:

הרב שלום!
אני כרגע באמצע שבוע 38 (לידה שניה). כבר קשה לי מאוד- אני עייפה כבדה, סובלת מקשיי נשימה מידי פעם, ומעוד תופעות לוואי. התייעצתי על כך עם רופאת הנשים שלי, והיא הציעה לי לעבור תהליך קצר שנקרא "סטריפינג" - שבו מפרידים את קרומי השק העוברי מדפנות הרחם. התהליך מתקיים במרפאה- הוא בד"כ כואב וגורם לדימום, אך בד"כ משיג את המטרה- תחילת לידה תוך 24 שעות. רציתי לשאול אם מותר לעבור תהליך כזה של זירוז ללא סיבה רפואית ממשית, אלא רק בגלל שההריון כבר קשה לי פיזית. תודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

יש לפעול עפ"ע הוראות רופא צריך לברר האם התינוק כבר בשל והאם לא יהיו נזקים
לאחר התיעצות עם מיילדת ותיקה: א. הזירוז הזה לא מספיק אצל אצל כל הנשים. ב. יש זירוזים נוספים שמועילים לחלק מהנשים בטיפולים אלטרנטיביים (רפלקסולוגיה, דיקור) פחות כואבים. ג. ככל שהזירוז נעשה יותר מאוחר הוא יותר טוב לתינוק. בשבוע 38 עדיין יש סיבוכי נשימה אצל חלק מהנולדים.
לכן יש להביא בשבון את כל הנתונים בהתיעצות עם רופא
שיהיה במזל טוב
ובבריאות.