חתימה על מתן תרופות בשבת

השאלה: שלום רב , אני מנהל מערך דיור לאנשים בוגרים עם מוגבלויות התפתחותיות. צוות המטפלות מבצע את כל הטיפול הרפואי ממתן תרופות , חוקנים , שאיבת ליחה וכו. לפי נוהל משרד הרווחה וגם לפי נוהל העמותה אנו מחייבים לחתום על טופס מתן תרופות מיד לאחר מתן התרופה על מנת למנוע טעויות. אני מעוניין לרכוש עבור הצוות עטי שבת של מכון צומת לטובת העניין בסופי שבוע . וצריך הדרכה רבנית להיתר / איסור הפעולה. בתודה דורון מאלין בית נועם

התשובה

מכון פוע"ה | ו' חשון תש"פ 16:41

דורון שלום וברכה.

הייתי ממליץ מאוד לפנות למכון שלזינגר לרפואה והלכה שעוסקים הרבה בנושא זה.

להלן קישור לאתר שלהם: https://www.medethics.org.il/contact/

כל טוב

אריה כץ

רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה