טבילה עם דלקת בעין

השאלה: שלום. רציתי לשאול אם יש הנחיות מיוחדות לגבי טבילה עם דלקת בעין. זה כבר כמה ימים. נראה לי לקראת הסוף אבל עדין העין אדומה צורבת ויש קצת הפרשות. תודה רבה!

התשובה

מכון פוע"ה | ד' אדר תשע"ז 21:20

לשואלת שלום

ראשית, רפואה שלמה

עקרונית, אם מבחינה רפואית אין בעיה שייכנסו מים לעינים, צריך לדאוג לנקות היטב את ההפרשות שמחוץ לעין, וכן את ההפרשות היבשות שבתוך העין. הפרשות טריות (לחות) שבתוך העין אינן חוצצות.

משום "ואהבת לרעך עמוך" ראוי לטבול אחרונה במקווה באותו יום, על מנת שלא להדביק בטעות טובלות אחרות בדלקת, שכן דלקות עיניים ידועות כמדבקות מאוד.

כל טוב

אריה כץ

רב משיב במכון פוע"ה