טבילה עם סורק למדידת רמות הסוכר

השאלה: מועדים לשמחה לאחרונה התחלתי להשתמש בסורק לבדיקת סוכר המוצמד לי לזרוע בשם ליברה. הסורק חד פעמי ומוצמד לזרוע ל14 יום. אני אמורה להצמיד סורק חדש עכשיו, ואמורה לטבול בעוד כשבוע. שאלתי היא האם מותר לי לטבול עם הסורק. הסורק עוזר לי מאוד לשלוט יותר ברמות הסוכר שלי ממד סוכר רגיל, אשר מצריך הרבה מאוד דקירות לאצבע במהלך היום. אודה על תשובה מהירה.

התשובה

מכון פוע"ה | ט"ז ניסן תשע"ז 0:00

מועדים לשמחה

לכתחילה רצוי לדאוג שההחלפה תהיה בליל הטבילה (כלומר להוריד לפני הטבילה ולשים את החדש מיד לאחר הטבילה), וגם אם מדובר בהפסד מסוים של כסף (כגון שעקב כך הסורק יוחלף לפני הזמן שאפשר לנצל אותו).

בשעת הדחק, אם הדבר אינו מתאפשר מסיבות שונות או שמדובר בהפסד מאוד גדול של כסף לא כמה עשרות שקלים), יש מקום להקל לטבול עם הסורק.

כל טוב

אריה כץ

רב משיב במכון פוע"ה