טבעת למניעת הריון

השאלה: שלום!
ישנט אמצעי חדש יחסית למניעת הריון והוא נקרא נובה רינג" (Nuvaring) היא טבעת גמישה, רכה ושקופה, בקוטר 54 מילימטרים ובעובי של 4 מילימטרים, המוכנסת לנרתיק למשך שלושה שבועות. לאחר שלושה שבועות מסירים אותה, ואז, לרוב, מגיע המחזור החודשי. הטבעת מכילה שילוב של ההורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון, בדומה לתמהיל שמכילות הגלולות למניעת הריון והמדבקות למניעת הריון.
היא ניתנת להסרה בקלות (לצורכי טבילה)
רציתי לדעת אם יש בעיה הלכתית עם השימוש באמצעי זה.
תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 12:23:41 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בטבעת זו כיוון שהיא עומדת להוצאה הרי שיש להוציאה בודאי לפני טבילה, אבל יש להוציאה ולנקותה לפני כל הפסק טהרה ולפני כל בדיקה. (יש להזהר שלא תהיה בחוץ יותר מ 3 שעות). אינני דן כאן על עצם השמוש בטבעת זו, ואני מתיחס לכך שעצם המניעה נעשה על פי הוראת רב, והשאלה היא רק לדיני חציצה.