טהרה אחרי הפלה

השאלה: שלום רב. אשתי ראתה דימום לאחר חודש מהריונה, הייתה היום אצל רופאת נשים והתברר שהיא הפילה. מה דינה לגבי טומאה וטהרה? עושה הפסק טהרה וסופרת שבעה נקיים? תודה. חן.

התשובה

מכון פוע"ה | י"ב ניסן תשע"ז 22:47

שבוע טוב

ראשית, צר לי לשמוע על ההפלה שקרתה.

יש לחלק בין שני מקרים:

א. אם ההפלה הייתה פחות מארבעים יום מזמן הכניסה להריון, הדין הוא כמו בכל וסת רגיל, שעושים הפסק טהרה בסיום הדימום (ובלבד שעברו ארבעה או חמשה ימים מתחילת הדימום, תלוי במנהג), סופרים שבעה נשקיים וטובלים.

ב. אם עברו יותר מארבעים יום מזמן הכניסה להריון או שייתכן ועברו ארבעים יום, הדין דומה, אלא שבכל מקרה יש להמתין לפחות שבוע מזמן ההפלה לפני שאפשר לעשות הפסק טהרה ולהתחיל לספור שבעה נקיים.

אם חישוב הזמנים אינו ברור מספיק, והדימום קצר משבוע (כך שהשאלה מה האפשרות המתאימה א או ב רלוואנטית), אפשר להתקשר למכון פוע"ה בשעות המענה 02-6515050, ולהתייעץ בעניין עם אחד הרבנים המשיבים.

כל טוב

אריה כץ

רב משיב במכון פוע"ה