יום כיפור

השאלה: שלום כבוד הרב,

אני בהריון בשבוע 7+ והייתי בבדיקה אצל הרופא ובסיומה אמר לי במפורשות "יום כיפור את לא צמה אלא אם כן את רוצה להגיע אחרי כיפור עם הפלה" הוא היה מאוד נחרץ שאלתי למה? והוא אמר שאם אצום -אפיל. חס וחליליה ואיני רוצה בכך!!! ראוי לציין שאני סובלת מבחילות והקאות.

כבוד הרב מה לעשות?

גם אם אני צריכה לשתות ולאכול מה? וכמה?

בברכה,

ויקי.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 7:54:25 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כדאי להתייעץ עם עוד רופא. אם צריך לאכול אזי אוכלים פחות מכדי שיעור, שפרושו בשתיה כ 40 סמ"ק, ובאכילה כ 30 סמ"ק, כאשר הפרש בין אכילה לאכילה הוא 9 דקות ובין שתיה לשתיה אפשר 4 דקות. בצורה כזאת אפשר להעביר את הצום בדרך כלל בצורה תקנית.