כדורי לקטאז בשבת

השאלה:

האם מותר לקחת כדורי "לקטאז", שהם אנזים המיועד לרגישים לחלב המסייע לעיכול מוצרי חלב, בשבת?
ולגבי כשרות כדורים אלו? הם חסרי טעם וריח אך לא אוכל לאכול מוצרי חלב בלעדיהם.
תודה רבה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

נראה שאין לקחת את כדורי הלקטאז בשבת, כיוון שזה תרופה למי שלא יכול לפרק את הלקטוז, אין לדמות זאת לתוסף מזון שהכל אוכלים אותו ואז הוא נחשב להיות מאכל. אבל כאן זה רק לחולים ומוכח שלוקחים בזמן מסוים לפני אכילת מוצרי חלב, על כן נראה שאין להקל בכך בשבת למרות שנראה שיתכן ולא יוכל לאכל מוצרי חלב בשבת.

ידוע שיש מוצרי חלב מסויימים שאין בהם לקטוז המצריך את הפירוק (צריך לברר עם הרופא).

בברכת התורה והארץ,
הרב יהודה הלוי עמיחי