למצוא פתח לעיקור חתולה

השאלה:

בס"ד

שלום רב,
יש לי חתולה (שהצלתי בעודה הייתה קטנה כי אמא שלה נדרסה) שזו הפעם השניה שהיא ממליטה גורים. לי באופן עקרוני לא מפריע אך לבעלי זה מאוד מפריע, הוא שונא חתולים! אני לא רוצה לגדל 100 חתולים ומצד שני אני לא מסוגלת לזרוק אותם לרחוב. אני לא מבינה מה ההתעקשות למנוע עיקור נקבות בעוד שהאיסור בתורה על זכרים!

כמו שיש נשים שלא מסוגלות ללדת מבחינה פיזיולוגית כי זה מסוכן להן, אז אותו דבר החתולה שלי בריאה יכולה להמליט כל 4-5 חודשים גורים, אך ריבוי המלטות גורמת להם למחלות רבות, סרטן וכו’ למה לא לאשר עיקור על ידי גוי (וטרינר). למה לבני אדם ניתן למצוא פירצות ומתעקשים עם בע"ח לא למצוא כלום. החיים של החתולי רחוב הם אומללים, הם נדרסים, חיים ללא מזון ומים, חולים, מגורשים, עוברים התעללויות. יש יותר מדי חתולים, מכיוון שבני אדם השפיעו על הדמוגרפיה שלהם, ובנוסף ריבויים משפיע לרעה על אוכלוסיית הזוחלים וכו’.

אולי הגיע זמן שיהיה רב שיבחן את הדברים כמו שצריך ולעומק עם אנשי מקצוע ומומחים כפי שהם עושים כדי להתיר או לאסור על ידי התייעצות עם רופאים לגבי בני אדם?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

האפשרויות בשאלה העומדת בפנינו לגבי סרוס חתולות הן:

1. בנקבות אפשר לעשות סרוס על ידי תרופות.
2. בנקבות אפשר למכור לנכרי שהוא יסרס.
3. סרוס החתול אסור בכל ענין אלא א"כ ימכר לגוי שימכור לגוי שיסרס, ואע"פ שהוי דרך הערמה הדבר מותר.

ד' עוז לעמו יתן.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי