מניקות ביום הכיפורים

השאלה: אשתי ילדה לפני 4 חודשים, מניקה את בני, השאלה אם היא מחויבת בצום כיפור?

התשובה

מכון פוע"ה | ז' תשרי תשע"ז 9:35

בוקר טוב

באופן כללי, נשים מניקות חייבות בצום יום כיפור כמו כל אדם רגיל.

אישה ששואבת מידי פעם חלב, מומלץ שתנסה בשבוע שלפני יום כיפור לשאוב מעט בקבוקים נוספים על מנת להקפיאם ולהשתמש בהם ביום הכיפורים כדי להקל עליה (לא לשאוב בערב יום כיפור עצמו על מנת לא להקשות).

אם אין חלב שאוב, עליה לנהוג באופן הבא:

אצל תינוק שיונק באופן חלקי וגם ניזון מתחליפי חלב - עדיף לתת מעט יותר תחליפי חלב בצום, ולהניק רק על מנת למנוע גודש.

אצל תינוק שיונק באופן מלא:

להתחיל לצום, אם מרגישים שבמהלך הצום מתמעט החלב ואינו מספיק להזנת התינוק, יש להתחיל לשתות שתיה מזינה לשיעורים עד שכמות החלב תתאזן.

הסבר מפורט כיצד רצוי להתכונן לצום, וכיצד שותים לשיעורים מובא בדף הבית של מכון פוע"ה.

בברכת גמר חתימה טובה

אריה כץ

רב משיב במכון פוע"ה