מקפידים על מזון בריא

השאלה: שלום רב,
אנו משפחה הנוהגת להקפיד על אכילת מזון בריא ומזין, וכן גם מקפידים על חלב ישראל. שאלתי, במשלוחי המנות האחרונים קיבלנו ממתקים שלטעמי אינם ראיים לאכילה, אינם מזינים ואינם מועילים ואף מזיקים לבריאות. אותו עניין לגבי מוצרי חלב נוכרי, האם אפשר לצרפם אל האשפה או שיש בכך בעייה הלכתית כלשהי?

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 12:22:37 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם אתם מקפידים על כך אין כל בעיה לזרוק לפח, חז"ל הדריכו אותנו "בל תשחית דגופא עדיף" דהיינו כשיש בל תשחית של הממתק ובל תשחית של הגוף, יש עדיפות לגוף ולכן נדחה בל תשחית של הממתקים. ברור שאם אפשר לתת למי שלא מקפיד על מזון בריאות אין צורך להשליך, אבל אין איסור.
כן הדין גם לגבי אבקת חלב נכרי, שאתם יכולים לזרוק לפח, אולם אם אתם מכירים מי שאינו מקפיד באבקת חלב נכרים אתם יכולים לתת לו, אולם אין חובה.