משקה לחולי סרטן

השאלה: אמא שלי שתבדל"א נמצאת עם סרטן בכבד .המשקה שמחזיק אותה הוא משקה בשם אינשור שיש בו את כל החומרים שחולי סרטן צריכים כדי לשרוד .מבדיקה שערכתי המשקה לא כשר לפסח .הדבר הוא בבחינת פיקוח נפש .בלי זה היא לא תשרוד .אני צריך למצוא מקורות הלכתיים להיתר כמו כן האם ידוע לך אם יש רב -רופא שמתיר לכתחילה כדי שאוכל להרגיע את המשפחה תודה וחג שמח

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 12:10:33 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לפי ידיעתי אין באינשור רכיבי חמץ רק קטניות וכדו´, במקרה כזה אין ספק שאפשר לתת לאמך לאכול את האינשור. אולם מכיוון שאין לי את כל המידע בעניין רכיבי האינשור, הייתי מציע לפרות לד"ר מרדכי הלפרין שהוא בקיא ברפואה ובהלכה, הכתובת של האתר שלהם הוא http://www.medethics.org.il/db/showQ.asp?ID=4341

רפואה שלמה

חג כשר ושמח