מתנדבת במד"א

השאלה:

שלום! אני בכיתה י´ ומתנדבת במד"א, רציתי לדעת אם מותר לעשות משמרות בשבת ואם כן, מה בדיוק מותר לעשות, כי לא הכל באמבולנס, זה הצלת חיים נטו, צריך גם לכתוב בשביל למלא טפסים על החולה, וגם רוב המקרים זה בכלל לא הצלת חיים, אלא להעביר חולים לבתים שלהם או לבית חולים אחר. רציתי לדעת גם אם מותר לחזור עם האמבולנס בשבת לתחנה או הביתה, או שיש עם זה בעיה. תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 7:38:16 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל השאלות שהעלת הן אמנם בעיות הלכתיות קשות, אולם מכיוון שאת מתנדבת במד"א במקום מסויים, נראה לי שמן הראוי שכל המתנדבים הדתיים ינהגו בדרך אחת, ולא כל אחד ואחת ינהגו באופן שונה, על כן צריך להפגש עם רב המקום או אישיות תורנית במקום שאתם מתנדבים ולקבל הנחיות אחידות.
בינתיים הייתי מציע לא לקבל תורנויות בשבת.