ניתוח וטהרה

השאלה: שלום רב,
אני אמורה לעבור ניתוח פלסטי של הוגינה בעקבות צלקת הנוצרה בלידה האחרונה שלי בנרתיק, הגורמת להיצרותו.
רציתי לברר האם אני נחשבת נידה לאחר ניתוח כזה? למיטב הבנתי החתך רק בנרתיק ולכן זהו מקור הדימום...
אודה לכם על תשובתכם

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 12:32:38 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן כללי צריך להתייעץ עם הרופא המנתח שיגיד האם הניתוח היה רק באזור החיצוני ולא מהמקור, ואם הוא יגיד שאכן הדימום היה רק באזור החיצוני ואין דם מהמקור הרי שדם זה דינו כפצע שאיננו מטמא את האשה. אולם כל זה לפי עדות מוכחת של הרופא המטפל.