נסיעת אנשי צוות רפואי לבית חולים בשבת

השאלה:

ב"ה. שלום רב.שמי א. אני טכנולוגית רפואית מבצעת בדיקות לשלילת חסימה ורידים עמוקים ועוד...התחלתי לקבל כוננות שבת.ונאלצת להגיע לבית חולים בשבת רציתי לשאול האם. יכולה סוע באוטו גם בחזור..רוצה לדעת מה ההלכה אומרת בסוגיה הזו שלעבודה בשבת.תודה ויום טוב

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ז' אדר תשע"ז 10:55

בהלוך, אם זה פיקוח נפש מותר לך לנסוע ברכבך בשבת כדי להציל אדם מישראל ממות. בחזור אין כאן פיקוח נפש ומותר לך לחזור עם נהג גוי בלי שאת תתניעי את הרכב ותנהגי בו. אם גם הנסיעה הלוך אינה פיקוח נפש דינה כנסיעה חזור ומותר רק ע"י נהג נכרי.