סירוס חתול

השאלה: שלום הרב!
לפני מספר חודשים מצאתי גור חתולים גוסס בחצר ביתי,גידלתי אותו וטיפלתי בו אך עדיין המערכת החיסונית שלו חלשה כיוון שלא גדל על חלב אם ולכן הוא הרבה יותר חשוף לחיידקים ולמחלות.
ידוע שחתולים שאינם מסורסים נוטים לחלות הרבה יותר במחלות מין ותוחלת החיים שלהם קטנה בהרבה מחתולים מסורסים.
עקב מלחמות הזכרים הם מרבים להידבק במחלות כגון איידס חתולים ועוד מחלות שחיסון לא מגן מפניהם.
בנוסף לכך,הזכרים תמיד בורחים מביתם ע"מ לממש את טבעם בעונת הייחום ובד"כ הם לא יודעים לחזור ומתים ברחוב בסבל רב כיוון שהם חתולי בית שלא מורגלים לרחוב.
קראתי שיש איסור הלכתי על סירוס אלא אם כן מוצאים רופא שאינו יהודי או שמוסרים אותו לגוי.
מה קורה אם אינני מוצאת וטרינר גוי או גוי למכור לו את החתול? והאם האיסור תקף גם כאשר כמעט בטוח שזה ייפגע בבריאות החתול באופן קשה? האין כאן עניין של צער בעלי חיים?
יש סיכוי כלשהוא לקבל היתר או הקלה בעניין?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 5:17:56 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

סירוס זכרים הוא מדאורייתא ואילו סירוס נקבה הוא לרוב הדעות מדרבנן (דעת הרמב"ם שגם זה דאורייתא) ועל כן אם יעשה סירוס שלא בידים על ידי גוי, או על ידי תרופה וכדו´ אפשר לעשות, אבל אם יעשה סירוס בידים גם לחתולה אין להתיר אלא על ידי גוי.
אין אפשרות לכתוב במכתב שיש אפשרות שידבקו ומיד לכתוב שיש ודאי צער בעלי חיים. וכמו כן צער בע"ח זה דין על האדם שלא יצער בעל חיים, והאיסור מדאורייתא, אבל אין חובת מניעה בדרך הטבע.