סירוס כלב שיש לו אשך תמיר ועלול לחלות בסרטן

השאלה:

כבוד הרב שלום.
יש לי כלב שיש לו אשך תמיר, והרופאים אומרים שיש סיכוי שהאשף השני שאינו נמצא בשק האשכים עלול להתפתח לגידול סרטני והם ממליצים מאוד לבצע סירוס והוצאת האשך תמיר. האם מותר לי לפי ההלכה לבצע סירוס לכלב?
תודה והמשך יום טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

נושא אשך טמיר אצל כלבים יש לדון בו משני צדדים: א. סירוס. ב. צער בע"ח.
איסור הסירוס של כלב אפשר להקל בתנאי שימכר הכלב לגוי והגוי יטפל בו לגבי הסירוס של הכלב, כמו כן יש להקפיד שלא יוציא אלא את הביצה שהיא טמירה וישאירו את השניה. ובכך אפשר להקל. עיין במאמרו של ד"ר עופר שביט http://www.petnet.co.il/articles/501, שמעלה ספקות בצורך בניתוח במקרה של אשך טמיר, ואולי יש בכך צער בעלי חיים. אבל נראה שיש ללכת אחר רוב הרופאים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי