עבודת אחות בבית חולים בשבת

השאלה: שלום לרבנים שליט"א! אשתי אחות בבית חולים רציתי לשאול האם אנחנו צריכים לשהות בקרבת הבית חולים מתי שאשתי עובדת משמרת בשבת( יש יותר מ-12 מיל) או לא? והאם יש עניין בגלל זה לבחור את מקום מגורינו צמוד לבית חולים? ואשמח לדעת למה. תודה רבה!

התשובה

מכון פוע"ה | כ"ג כסלו תש"פ 19:25

שלום וברכה לשואל.

התשובה לשאלה שאתה שואל מורכבת ואינה חד משמעית. ככלל, לגבי נסיעה בשבת למשמרת, אם יש אפשרות להגיע בדרך כלל על ידי נהג גוי, גם אם לפעמים אין וצריך להגיע באמצעות נסיעה עצמית - הדבר מותר ואין חובה לעשות מאמץ לשהות לפני שבת בקרבת בית החולים. בעניין חזרה ממשמרת בשבת הדבר קצת יותר מורכב. באופן כללי יש לומר שהדבר מותר על ידי נהג גוי, ואם מדובר בלמעלה מי"ב מיל, יש מקום להקל אם מדובר ברכב הסעות שרצפתו גבוהה מהקרקע.

אולם כיוון שכאמור יש בזהב פרטים רבים, לפעמים אפשר להקל יותר ולפעמים צריך להחמיר יותר, אמליץ ליצור קשר טלפוני עם מכון פוע"ה 02-6515050 בשעות המענה, ולשוחח עם אחד הרבנים היועצים.

כל טוב\אריה כץ

רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה