עיקור בע"ח

השאלה:

שלום לרב!
לפני מספר חודשים מצאתי גורת חתולים בשכונתי שכנראה נולדו לאדם מסוים מספר גורים והוא לא יכל לישוא בנטל גידולם ולכן הוא שם אחד באזור שיש אנשים שאולי ידאגו לו.אצלי בשכונה יש חתולי רחוב רבים אך הגורה שמצאתי היא חתולת בית בעלת הרגלים מסוימים וכך ברחמיי עליה ומפני שחשבתי שלא תצליח לשרוד ברחוב אימצתי אותה.לאחר תקופה חיסנתי אותה בעיקר מפני שמספר חתולים בשכונתי חלו במחלת "חתלתלת" שלה אין תרופה אלא אם מחסנים לפני שנדבקים ולכן הזדרזתי לחסן אותה וכמו כן ערכתי לה מספר בדיקות.בנוסף הווטרינר המליץ לעקר אותה בעוד מספר חודשים וגם אני חשבתי על כך ולהלן הסיבות לכך:
1) עברתי ובדקתי ברחבי הרשת מדוע כדאי לעקר ומצאתי שאם לא מחסנים עלול להיווצר אצל החתולות סרטן באיברי ההנקה וכמדומני באזורי הרחם ועוד.
2) אם יוולדו גורים איני מתכוון לגדלם בביתי או לקנות עבורם מזון או לחסנם ולכן רוב הסיכויים שהם יירטבו בימות החורף, יחלו במחלות שונות,ירעבו ואף ימותו ובעיקר יסבלו כנראה צרות רבות ורעות מרובות.
3) כרגע הגורה גרה אצלי במרפסת שהיא מקום מקורה ואני רוכש עבורה אוכל וחול עבור צרכיה אך ברצוני לכשתיגדל להוציאה מביתי שתעשה צרכיה בחוץ ותאכל בחוץ ואם כך אעשה הרי שהסיכויים גבוהים שהיא תיהיה בהריון וכאן גם הקושי.

ראיתי גם שהרב שלמה אבינר התיר משום ספק ספיקא לעקר חתולה ע"י גוי במקום צער וכן הראשל"צ הרב עאמר אך עדיין יש לי קושי לעשות זאת משום שיש לי מחשבות גם על העניין שהקב"ה יצרם כך ואסור לנו לשנותם וגם משום צער שיש לי למנוע מבעל חיים לפרות ולרבות.איני חכם במיוחד ואיני תלמיד חכם אך אני חש שנטועה בי מידה קדושה מידה של רחמים ואיני יודע מה היא בינוניות בה אני מבקש הכוונה,מה עליי לעשות?
תודה מראש!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

גם אני התרתי על ידי מכירת החתולה לגוי שהוא יסרס אותה. עיין במאמרי /machon-hatora/web/newspaper/katava6.asp?id=24427.

בסרוס יש שאלה של צער בעלי חיים האסור מדין תורה, אבל אם זה נעשה לטובת בעל החיים (כמתואר במכתב) א"כ אין בזה איסור צעב"ח.

חג כשר ושמח
הרב יהודה הלוי עמיחי