פונדקאות

השאלה: שלום רב!
אני אשה גרושה כבת 26 ואמא לשניים,בתקופה הקרובה אני עומדת להיכנס לתהליך של פונדקאות עבור זוג יהודי. לאשה אין ביציות ולכן היא זקוקה לתרומת ביצית שאותה הם מתכננים לקבל מתורמת אוקראינית מקייב. השאלה שלי היא לגבי יהדותו של אותו תינוק שאמור להיוולד, והאם קיימת בעיה הילכתית בסיוע במקרה זה?
בברכה ובתודה מראש,אילה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 12:11:33 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שאלה זו מה מעמדו של הילד הנולד הוא ספק גדול בהלכה, יש הולכים לפי בעלת הביציות ויש לפי האם יולדת. בכל מקרה השאלה מאד מסובכת שהרי לפי בעלת הביציות הוולד הוא נכרי ואילו לפי האם הטבעית הוולד יהודי, ועל כן כדאי לברר את הדבר לפני שנכנסים להליך כולו. בכל מקרה אין כאן שאלה של סיוע, אלא להעמיד את הדברים על דיוקם.