פוריות

השאלה: שלום רב,
אני כלה די טרייה(3חודשים) ואם זאת יש לי חשש לא מבוסס שיכול לקחת לי זמן להיכנס להריון. בעלי אומר לי שהכל בראש ושיש לנו זמן אבל אני לחוצה שייקח לנו יותר מדי זמן, כמו שלקח לי להכיר אותו. שאלתי היא האם יש בדיקות שכדאי לעשות כדי לזרז את העניין (כגון בדיקת ביוץ, בדיקה שהכל תקין אצלו ואצלי) או שצריכים לחכות תק´ מסוימת? (לא עשינו שום בדיקה לפני החתונה).אני רואה חברות שהתחתנו לפניי וכבר בהריון וזה רק מגביר את הלחץ שלי.
תודה רבה על התשובה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 12:24:40 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין צורך בשלב כזה להכנס לברורים, החיים הם לא אוטומט ומיידי, יש תהליכים, ובייחוד זמן קצר כל כך אין כל מקום עדיין לחשש, בפחות משנה, אין טעם להתחיל ולהתעסק בבדיקות אלו. אתה צריכה להגיע לרוגע מוחלט בנושא, שהרי טרדת הנפש היא מעכבת את ההריון, צריך להגיע להריון מתוך שלמות ושמחה.