צום והנקה

השאלה: בני יהיה ביו"כ בע"ה בן 7 חודשים.הוא יונק הנקה בלבד ואוכל לפעמים מנת ירקות אחת ביום,שאיננה מהווה תחליף לארוחה כי יונק מיד אחריה.
אני חוששת שייגמר לי החלב אם אצום ביום כיפור.אני שמה לב שכאשר אני לא שותה מספיק הוא עצבני יותר.
מה ההלכה אומרת לגבי יום כיפור.
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 12:43:25 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נשים מעוברות ומיניקות מתענות ביום הכיפור, ועל כן מהראוי שתנוחי היטב ביום הכיפורים, כמו כן בערב תאכלי ותשתי דברים שגורמים לחלב, כמו כן אפשר לחלוב חלב בערב יוה"כ ולשמור ליוה"כ, כך שלא תצטרכי להניק כל כך הרבה, ובעז"ה יהיה לו חלב.
אם למרות המנוחה שלך תרגישי שהחלב מתמעט והולך ויש חשש לייבוש החלב, אפשר להתחיל לשתות בשיעורים קטנים של 30 סמ"ק כל 5 דקות.

בברכת כתיבה וחתימה טובה