צום יום כיפור בהריון בר סיכון

השאלה: שלום רב,
שמי אפרת, בת 39, נשואה+2, בהריון בשבוע 12.
בעברי היסטוריה של הפלות מאוחרות ובעקבותיהן בהריונות האחרונים אני עוברת קשירה של צוואר הרחם.
בהריון האחרון למרות הקשר, נאלצתי להיות בשמירת הריון בשכיבה 3 חודשים עד מועד הלידה, עקב התקצרות צוואר הרחם וחשש ללידה מוקדמת.
כעת בהריון מס ´6, שבוע 12+2, עברתי היום (20/9) קשירת צוואר (קשר שירודקאר) בבי"ח שיבא.
כיצד עלי לנהוג בעניין הצום ביום כיפור שחל בשבוע הבא?
אודה מאוד להנחיותיכם.
שנה טובה וגמר חתימה טובה,
אפרת וולמן

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 7:32:11 PM
בס"ד

שלום וברכה

יהי רצון שהכל יעבור בשלום ובשמחה ותחתמו כולכם לחיים טובים.

באופן עקרוני נראה שאת צריכה לאכול, אבל עליך לפנות קודם לרופא שיאמר האם את צריכה לאכול או לשתות וכן מה וכמה את צריכה לאכול. לכן כשיהיו כל הפרטים ידועים אפשר יהיה לענות תשובה ברורה.

שבת שלום