צימחונות בדת

השאלה: אני רוצה להיות צימחוני מה דעתה של הדת בנוגע לכך ומה דעתה של הדת אם זה יכול ליגרום לי סיכון מסוים תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 5:30:52 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הדת איננה תומכת או שוללת צמחונות, לעתיד לבוא כנראה תהיה צורה מסוימת של צמחונות, אבל בהווה לא נראה שיש עדיפות מסוימת, ברור שמי שהוא צמחוני מתוך עקרונות של קדושה וטהרה, ומתוך הכרה במעמדו המיוחד של עם ישראל, הוא רצוי ומקובל לפני הקב"ה.
אם הדבר גורם לסיכון בריאותי אין כל היתר להזיק לבריאות אפילו לצורך אידיאלי ובודאי לא לגבי צמחונות.