צער בעלי חיים.

השאלה:

שלום כבוד הרב.
רציתי לשאול על צער בעלי חיים.
יש לנו כלב בבית גור בן 4 חודשים שאנחנו לא רוצים.
ואני באולפנא רוב השבוע ואין מי שיטפל בו(יוציא אותו לסיבוב וכו´)וניכר מאוד שהוא סובל בבית.ניסינו לחפש לו משפחה מאמצת ולא מצאנו,השאלה שלי היא:
האם לשלוח אותו לצער בעלי חיים?כי אומרים שמרדימים אותם שם ואני לא יודעת אם זה מותר לפי ההלכה?
אותו דבר לגבי האם לשלוח אותו לערייה?
בתודה גדולה חיה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 7:36:16 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש להשתדל להטיב עמו, צער בעלי חיים לחלק מהדעות הוא מדאורייתא.
לגבי הגופים שהוזכרו במכתב אינני בקי בהתנהלותם, אבל אם יש חשש שהם שמצערים את בעלי החיים אין למסור להם. אבל קשה לי להאמין שהם מצערים בע"ח שהרי לפי שמם הם נועדו לטובת בע"ח. כדאי לברר את הנושא. עצם הרדמת כלב לטובתו היא מותרת.