רגישות נפשית לבעל סטומה

השאלה:

יש לי סטומה ואני מתבייש לחשוף אותה בפני אשתי. מה אפשר לעשות כדי שהדבר לא יפגע בחיינו הזוגיים?

התשובה

הרב גבריאל גולדמן | תשרי תשע"ה

'דימוי הגוף' הוא תמונת החזות שלנו העולה בעיני רוחנו. תמונה זו אינה בהכרח תואמת את חזות גופנו באמת, אלא את תפיסתנו אותה. במהלך החיים דימוי הגוף שלנו משתנה כל הזמן. דימוי הגוף הוא אישי ודינמי. כל אדם, בריא כחולה, לעתים חש ביטחון עצמי גבוה בנוגע לשאלה 'מי אני וכיצד אני נראה', ולעתים חש שביטחונו העצמי נמוך יותר. לעתים בעיה רפואית עלולה לגרום לנו מבוכה בנוגע לדימוי הגוף שלנו.

נראה ששיחה כנה שתחשוף את רגשותיך בפני רעייתך תועיל לך, כגון – 'אני מרגיש מבוכה מפני שיש לי סטומה', 'אני זקוק לעזרתך בנושא זה', 'האם את יכולה לסייע?'. אני מניח שרעייתך תרצה לעזור לך, וסביר שרגשותיה כלפיך אינן אמורות להשתנות עקב הסטומה. אם עדיין קשה לך, אתה יכול להסתייע באיש מקצוע כגון פסיכולוג.