רופא או רופאה

השאלה: מה עדיף- ללכת לרופא נשים יהודי או לרופאה גויה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 12:57:26 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ככלל עדיף תמיד ללכת לרופא היותר טוב, אם הוא איש או אשה, אלא שהשאלה כנראה כאשר שני הרופאים שווים.
שאלה נוספת היא האם האשה יש לה סמיכות דעת אצל אחד מהשניים יותר, דהיינו אם האשה מרגישה טוב יותר אצל אחד משניהם תלך אל מי שהאשה מרגישה יותר בטחון שהטיפול שלו יעיל, אם הרגשת האשה שווה אצל שני הרופאים. אזי אם הרופאה הגויה אין לחוש אצלה משום דרכי שלום, עדיף ללכת לרופאה למרות שהיא גויה, אולם אם יש חשש ולו הקטן ביותר שלא תטפל בנאמנות עדיף רופא יהודי.