רפואה עפ"י התורה

השאלה:

הרב כתב במאמר לפר''ש בהר שאנו צריכים לחזור לטבע. לפי"ז האם מותר לסמוך רק על רופא הומואופתי? גם למחלות מוכרות?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

בכל עניין צריך לשמור על מידתו. וחז"ל אומרים שאפילו רוה"ק שורה על הנביאים במשקל. החזרה לטבע כוללת אף שיבה לטבעיות הגופנית, ויחד עימה שימוש ברפואות הטבעיות, ועם זאת איננו שוללים את כל ההתקדמות האנושית ובכלל זה התגברות על הרבה מחלות ומגיפות. לדוגמא: לא היה ניתן להאכיל את כל אוכלוסיית העולם בהשענות על החקלאות של לפני מאה שנה, וחומרי הריסוס והדישון הגדילו את היבולים מאד. על כן מי שחולה ח"ו אין לו לסמוך על תרופות טבעוניות בלבד, אלא צריך להיות מטופל בעיקר על הרפואה המודרנית, ולסייע במידת האפשר מהרפוה הטבעונית במקום שהיא בדוקה ומנוסה.