שאיבת ביציות בשבת

השאלה: שלום רב,

אנו זוג נשוי (מסורתי).

עקב חוסר פוריות שלי נאלצנו לעבור תהליך של הפריה חוץ.
לאחר הבדיקות שנעשו בימים האחרונים התברר שיכול להיות שיצטרכו לשאוב את הביציות מאישתי ביום שבת. כלומר חילול השבת.
אנו מאמנים בחסדי האל ולא רוצים ללכת נגד ההלכה. וכעת אנו עומדים לפני השאלה הנ"ל.
הבעיה היא שיכול להיות שאם השאיבה של הביציות תדחה ליום א´ אנחנו נפספס את המועד ובכך נפגום בתהליך ההפריה.

מה לעשות ?

המון תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 7:29:11 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שהקב"ה ישלח לכם עזרו מקודש.

לרוב אין בכך פקו"נ, למרות הזריקות והתרופות הגורמות גרוי הביציות, וזה דבר מאד לא נעים, אבל אין זה פקו"נ, ולכן אין לעשות בשבת. אולם לפעמים יש מצב שצריך לשאוב את הביציות כדי שלא יהיה גרוי יתר, ואז במקרים מסוימים אפשר גם לשמר את הביציות (בייחוד אם זה בבית חולים שיודעים שגוי יעשה את פעולת השימור).
לכן צריך להתייעץ עם רופא דתי, אינני מכיר את אזור מגורכם, אבל בירושלים אפשר להתייעץ עם ד"ר מרדכי הלפין, וכן ד"ר דני מלאך, שהם בקיאים גם ברפואה וגם בהלכה.

בהצלחה, ושבת שלום.

כתיבה וחתימה טובה