שאלה בקשר לרפואת הנפש

השאלה: שלום כבוד הרב

אני סובל מOCD זאת מחלה מוכרת. אבל כאן גם יש קשר לתורה, מכיוון שמה שקורה לי קשור גם אליהם.

אנסה להסביר את עצמי, כי זה מורכב קצת.

כידוע OCD מבוטא בדרך כלל באנשים שמגזימים בניקיונות או בבדיקות חוזרות ונשנות של הסדרים בבית. וכאן עזרה מקצועית יכולה להספיק להם.

אצלי המצב הוא שונה. אני אדם שומר שבת ומזוהה עם חפצים קדושים חוץ מדברים שיש לי כלפיהם גם ערך רגשי שגם איתם אני מזוהה.

נתחיל באיך התחיל אצלי הסמפטום על מנת להבהיר בצורה הכי ברורה שאני יכול את מצבי.

הסמפטום התחיל בכאב פיזי בגב תחתון והיתי רגיש מאוד לכאב בגב תחתון. לאט לאט התחילו לי מחשבות של דמיונות של כאב שהתפשטו גם מחוץ לגופי. כלומר דמיון בלתי רצוי ובלתי נשלט התחיל לבוא לי על כל מיני חפצים או אנשים, ואני התנגדתי להם, כלומר דמינתי בחזרה שלא כואב להם.

הדמיונות האלה גם התפשטו, לדברי קדושה, ספרי קודש, ומזוזות, ועוד כל מיני דברים שידועים כקדושים.

חוץ מזה אותם כאבים דמיוניים בלתי נשלטים באים לי על אנשים שאני מזוהה איתם, וחפצים שיש לי להם ערך רגשי.

וחוץ מהם גם התבספו לי דמיונות של מילים לא טובות שקשה לי לעלות אותם כאן.

אצל אדם שיש לו OCD, שלא קשור לתורה. מספיק לו רק ללכת לטיפול וזה מספיק.

אצלי איני בטוח אם זה יכול להספיק, כי אני תלוי גם בלשמור על דברי הקדושה.

אני הולך לטיפול קוגנטיבי התנהגותי אם נתקלת בדבר כזה. שבו מנסים לעזור לאדם להתגבר על המצוקה, היא גם מלווה בטקסים.

אצלי אם תוקף דמיון חס וחלילה. על כל דבר שחשוב לי לרבות דברים קדושים, זה מאלץ אותי בטקסים ולדמיון נגד אותו, כאב או מילה לא טובה.

עכשיו ממה שאני מפחד בטיפול שאצטרך להגיע למצב שאצטרך לוותר על הסרת דמיון כאב או מילה, וידוע לי שדברים קדושים חייבים לכבד, ואסור לפגוע או לזלזל. אני פוחד שדבר כזה יקרה לי.

מה אני אמור לעשות???

אנשים שמגזימים בניקיון וסדרים, אין להם כזאת צרה וטיפול יכול להספיק להם. אצלי זה קשור גם בדברים קדושים חוץ מהדברים האחרים.

אצלי זה מצב מאוד מורכב ומסובך איך אצא מזה...?

סליחה על המכתב הארוך. אני מקווה שתוכל להבין אותו ולייעץ לי מה לעשות במקביל לטיפול שאני מקבל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 12:54:27 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הנני מבין את מצבך, אולם העיקר הראשון הוא להיות בריא ונקי מכל מחלות. ולפעמים מותר אפילו לעבור על איסור קל כדי להיות בריא, ובייחוד במחלה שאתה מתאר. על כן ברור ופשוט הוא שעליך לעשות את כל מה שצריך על מנת להיות בריא, ואפילו הדבר כולל לפעמים דברים בעיתיים מעט, אולם כאשר תתרפא תוכל לחזור ולהקפיד בכל מדרגות הקדושה שלך, אבל כעת עומדת בפניך משימה אחת בלבד להיות בריא ולאחר שתבריא תוכל לעבוד את הקב"ה בדבקות גדולה. וכשם שמחללים שבת אחת על מנת שישמור שבתות הרבה כן גם במחלתך עשה ככל שיאומרו הרופאים, ולאחר שתבריא תוכל להתקדש.