שימוש במשחת פניסטיל או אלוורה בשבת

השאלה:

ב"ה
האם אדם שסובל מאד מעקיצות בגופו יכול למרוח משחת פניסטיל או אלוורה בשבת?
פניסטיל זו משחה שקופה ונראת כמו ג’ל- קצת נוזלי אך לא נשפך מעצמו. אלוורה-ג’ל ירוק שגם הוא קצת נוזלי אך לא נשפך.
האם יש הבדל אם אדם סובל מאד וזה פוגם בעונג השבת שלו?
בתודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום ברכת ד'

בשבת יש איסור רפואה (אלא א"כ אדם נופל למשכב), ואולם לא התירו רפואה משום צער בלבד. על כן בשאלתך, אם העקיצות גורמות לאדם שיפול למשכב היה מקום להקל אבל כיוון שאיננו נופל למשכב בגלל עקיצות אין להתיר למרוח משחות על העקיצות. אין משמעות אם התרופה היא נוזלית או לא, רק לדיני ממרח, אבל הנידון שלנו הוא עצם הרפואה שאסורה בשבת.

כתיבה וחתימה טובה
הרב יהודה הלוי עמיחי