תאריך ניתוח וחאלקה

השאלה: שלום רב,
בני מתן נולד ב-11.07.2009 ,י"ט בתמוז תשס"ט, מאז שנלד היה רגיש וחלש ,עד גיל שנה הקיא כל ארוחה שאכל.
הוא מאחר בהתפתחות , החל ללכת רק בגיל שנה ותשעה חודשים, הוא בן 3 ועדיין לא מדבר, הוא סובל מחסימה נשימתית באף ובפה (אדנואידים מורחבים ושקדים), החלו כעת להצטבר לו נוזלים באוזניים שעקב כך חלה ירידה בשמיעה.
נקבע לנו תאריך לניתוח של אדנואידים, שקדים וכפתורים באזניים.
דחיתי את תאריך הניתוח פעמיים כיוון שאני מאד חוששת מהרדמה כללית ,מתן הוא חלש,וסובל מעט מהיפוטוניה ,חולשה בשרירים -הוא אינו יודע לקפוץ ולטפס כמו ילדים בגילו.
דחיתי על מנת לחפש דרכים אלטרנטיביות לטפל בו -אך נראה שזה לא כ"כ מצליח והזמן עובר ומתן סובל.
נקבע לנו תאריך ל-5.9.20012 אך פניתי לרופא להקדים את הניתוח .
הניתוח הוקדם ל-3.8.20012 טו באב.
אני עדיין מאד חוששת לבני ורציתי לשאול מה יהיה הכי טוב לעשות והאם התאריך טוב .
בנוסף,לפני כמה חודשים הובלנו את מתן לבית חולים כיוון שנחנק מתוך שינה ומאז פנינו לרב שאת שמו אני לא זוכרת ,שהציע לשנות או להוסיף למתן שם. החלטנו להוסיף לו שם ולקרוא לו מתן עוז. הוא ערך לו פדיון נפש ובעלי ברך את שמו בבית כנסת . טרם עשינו את השינו בת.ז.
אני ממש פוחדת מהניתוח ולא רגועה .אני מבקשת מהקב"ה שיתן לי סימן שהכל יהיה בסדר.
בנוסף, למתן יום הולדת שבועיים לפני ט באב ,אני מתלבטת אם לציין את יום ההולדת ללא מוסיקה,בקרב המשפחה וכן אנו רוצים לחגוג לו חאלקה בקברות צדיקי,בלי נדר.
שאלתי -מתי הכי כדאי עשות עניינים אלו ?

תודה רבה
עדי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 6:04:58 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

"והבוטח בהשם חסד יסובבנהו", בדרשות מהר"י בן שוועב כתב:
דרשות ר"י אבן שועיב פרשת בהר ובחקותי

והבוטח גם כן צריך להתנהג בארבע דברים, האחד להשתדל להדבק במה שירצה בוראו ולהתרחק ממה שיקציפנו, כי לולא זה לא ידבק רצון העוזר בנעזר אפילו שירגיש בעצמו שאינו ראוי להצלה אל ימנע עצמו מן הבטחון מצד החסד והחנינה דכתיב והבוטח בה´ חסד יסובבנהו. והשני שלא יחשוב שתבא ההצלה על כל פנים כי יצא מזה לקרא תגר, .... והג´ שיזכור הנסים שנעשו לנו במצרים רבים, ובחסידי ישראל בחנניה מישאל ועזריה ודניאל, כי בזכרונן יתחזק הבטחון, והוא שאמרו אפילו חרב חדה מונחת על צוארו של אדם אל ימנע עצמו מן הרחמים. ועל זה כתיב כי תאמר בלבבך רבים הגוים האלה ממני איכה אוכל להורישם. והד´ ההודאה אחר ההצלה כי מזה יודע שאין הצלתו דרך מקרה אלא בהשגחה גדולה ומצד החנינה, וכמו שאמרו ז"ל בברכות פרק הרואה ארבעה צריכין להודות הולכי מדברות ויורדי הים וחולה שנתרפא וחבוש שיצא מבית האסורים, כמוזכרים במזמור יאמרו נא גאולי ה´.
ארבעת הדברים יש לכל בוטח בד´ לעשות, כן גם לעניין הרפואה יש לעשות כפי הוראות הרופאים ומה שיאמרו טובי הרופאים יש לעשות, אין לקחת בחשבון דברים שלכם, אבל העיקר לעשות כפי שאומרים הרופאים השלוחים הטובים. ועל כן בטחו בקב"ה ואי"ה ישלח עזרו מקודש.
כדאי לעשות חלאקה בקברי צדקים בכך שעושים מצוות פאה, ומאידך מבקשים מהצדיקים שיעזרו ברפואתו. ואי"ה ראו ממנו הרבה שמחה ואור.