תסמונת דאון

השאלה: שלום רב! אני בת שירות בבית חולים במרכז הארץ במחלקת יולדות ותינוקות...הגיע אלינו לתינוקיה ילד עם תסמונת דאון,שלמרבה הצער ההורים שלו לא לוקחים אותו הביתה מהסיבה שהרבנים אמרו שזה יפריע לשידוכים במשפחה! אני לא רוצה לשפוט אותם אבל מרתיח אותי הידיעה הזאת שהילד הטהור הזה עם הנשמה הגבוהה..נישאר אצלינו ומחכה למשפחה אומנת שתיקח אותו..ניקרע לי הלב אני לא מבינה מה הסיבה שמפריעה לשידוכים..
אף אחד לא מושלם!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/28/2013 11:26:39 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני יודע מי את, אבל הרגשתך נכונה ואמיתית מאד. הילדים הללו גורמים שמחה גדולה בכל משפחה, ויש ביניהם שמגיעים להשגים גדולים ביותר. הם מלמדים כל אדם שאין בו שלמות, ואפשר לשאוף ליותר ולהתפלל ליותר. תופעת הנטישה בבית חולים היא שייכת לתפיסות העבר וחוסר פתיחות. כשם שהם דואגים לשידוכי האחים האחרים הם חייבים לדאוג גם לילד הנולד, מדוע יש לאחים יותר זכויות מאשר לילד הזה. יתכן ללמד עליהם זכות שההורים הללו לא מסוגלים לקחת אחריות על דברים מסובכים המצריכים מסירות נפש מיוחדת ועל כן השאירו אותו בבית החולים (זה לימוד זכות דחוקה). ברור שהם גם לא יזכו לאותה שמחה שילד כזה מביא.
אם יש לכם מקרים כאלו, אפשר לפנות לארגון "יד על הלב" מס. טלפון 0722113131 או 03-678-6808. אלו נשים דתיות המטפלים בילדים עם תסמונת. אפשר לבקש שנשים אלו תשוחחנה עם האמהות, וברוב הפעמים לאחר שיחות כאלו ההורים מגלים שהפגיעה איננה קשה כל כך, ואדרבא הורים שעברו הליך כזה מגלים בגרות והמשפחה כולה מתחזקת ומחזקת.
לשם הגילוי הנאות אני צריך לכתוב שיש לנו בת עם תסמונת דאון, והיא מקסימה.