תרופות בשבת

השאלה:

שלום לכבוד הרב
1. האם מותר לבלוע כדורים (לצורך רפואה)ביום כיפור?
2. האם מותר להשתמש בטיפות אף בשבת, במצב בו האף סתום באופן שמקשה לישון, ומקשה על ההרגשה הכללית?
3. האם האיסור של גברים לשאול אשה לשלומה פרושו הוא שאסור לשאול את השאלה :"מה שלומך"? האם גם לנשים אסור לשאול גברים לשלומם?
תודה מראש, וגמר חתימה טובה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. השאלה לאיזה צורך, אם לסתם מיחוש אסור, ואם לטיפול רצוף שנחוץ מאד לקחת כל יום כגון טיפול אנטיביוטי מותר.
2. מותר.
3. השאלה באיזה מצב, אם שאילת השלום היא מתוך דאגה למצבה הבריאותי בגלל סיבות מסויימות וכד: הדבר מותר, אולם סתם לשם התעניינות חברית וליצירת קשר אסור. וה"ה באשה. בימינו "מה שלומך" אינו לשון חיבה אלא מילת נימוס בעלמא ולכן מותר להשתמש בה גם בין גברים לנשים