גניבת דעת בפרסום

השאלה:

שלום הרב,
העמותה שלי מציע שירות ייחודי לאנשים המתמודדים עם מחלות קשות במימון אפסי. לצערי איננו מצליחים להציע את השירות לציבור חרדי בשל חשדנות.

בעבר מכתב ששלח אדם ובו למדור מכתבים למערכת באחד העיתונים החרדים ובו שיבח את השירות הועיל בצורה יוצאת דופן. הובא לידיעתי כי מדור זה הוא רובו ככולו בנוי ממכתבים תשבחות מפוברקים
האם מותר לי לשלוח מכתב כזה בכדי להנגיש לציבור את הזכות שמגיע לו? אין בידי תקציב לפרסום רשמי וגם לא אדם אחר שהנו בעל יכולת למשלוח מכתב.
תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם אתה תכתוב יש בכך גניבת דעת ורמאות, אם מישהו שהסתייע בך יכתוב אפילו בעזרתך או שתפרסם מכתבי תשבחות שנשלחו אליך הדבר מותר.