גרמא בנזיקין

השאלה: מישהו עקף אותי בכביש בצורה לא עדינה כ"כ ומפני זה ניסיתי להידחף (זה היה פקק) לכן היתחכחתי ברכב והיה נזק בריכבי השאלה איך זה שעקף בגסות צריך לישא בנזק שלי ?או גרמא בנזיקין פטור ?(ככל הניראה שלולי נידחפתי לא היה נזק אבל גם לולי העקיפה גם לא היה קורה כל זה ,תודה

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"ב אייר תשע"ז 14:02

נראה שהוא לא גרמא אלא פחות מזה, אתה נבהלת או הגבת שלא כראוי לעקיפה שלו ולכן הזקת וניזקת, ועל כן הוא פטור על אף שהתנהג שלא כראוי ואתה חייב.