הלשנה ל"קו הצדק"

השאלה:

שלום לכבוד הרב. בא לביתי מתקין מזגנים. לפי סיכום עם החנות שהזמנתי דרכה את המזגן וההתקנה הייתי אמור לשלם לו מחיר א.
לאחר שבקשתי ממנו לקבל חשבונית הוא אמר לי שאם רצוני בחשבונית אצטרך להוסיף על הסכום 18% (מע"מ). הייתה לי תרעומת על כך שלא יידעו אותי מראש על המחיר כולל מע"מ, וביטלתי את העיסקה.

האם מותר לי לדווח על התקרית ל"קו הצדק" של רשות המסים (כלומר כיוון שמובן מדברי המתקין שהוא מעוניין לעבוד ללא דיווח לרשות המסים על העבודה, ומסתבר שהוא נוהג כך לעתים קרובות, הם מן הסתם יפעילו חקירה נגדו וכו). מאידך כוונתי אינה טהורה לזכות את מדינת ישראל בכסף שנגזל ממנה מדי יום, אלא נובעת מהתרעומת שיש לי על כך שלא יידעו אותי מראש.
אודה מאד לכבוד הרב על התשובה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

על מה תדווח. שהציעו לך התקנה ללא מע"מ ולא הסכמת. א"כ הרי הוא לא עשה מאומה ואינך יכול להוכיח כלום.